Soria Composor N03 Drainasor Xxi 50ml

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Standaardisatie per 3 ml:

Flavonoiden 15 mg

Cynarine 2,4 mg

Fumarine 0,45 mg

Boldine 0,45 mg

Silymarine 0,15 mg

Eigenschappen: gal- en leverstimulerend, cholesterolverlagend, diuretisch, ontstekingswerend, verteringsbevorderend, windafdrijvend.

Anthemis nobilis (Roomse Kamille) stimuleert de maagsapsecretie, is spasmolytisch en bezit ontstekingswerende eigenschappen door zijn gehalte aan sesquiterpenen, polyfenolen en essentiële oliën.

Fumaria officinalis (Duivenkervel) bezit diuretische eigenschappen door de aanwezigheid van kaliumzouten, stimuleert de galwerking en bezit spasmolytische eigenschappen door de aanwezigheid van flavonoïden en alkaloïden (fumarine).

Peumus boldo (Boldo) stimuleert de galwerking door de aanwezigheid van essentiële oliën en alkaloïden (boldine). Boldo bezit ook diuretische eigenschappen door de aanwezigheid van flavonoïden.

Cynara scolymus (Artisjok) bezit een hoog gehalte flavonoïden, bitterstoffen (cynarine) en organische zuren met gal- en leverstimulerende eigenschappen. Artisjok verlaagt het cholesterolgehalte en stimuleert de afbraak van toxische stoffen.

Silybum marianum (Mariadistel) bevat bitterstoffen, essentiële olie, hars, tiramine, histamine, flavonoïden waaronder silymarine en silybine met een uitgesproken leverdetoxifiërend en weefselregenererend vermogen. Deze eigenschappen zouden te wijten zijn aan een beschermend effect op het membraan van de levercellen, een stimulering van de RNA-synthese en de neutraliserende werking van silymarine op gifstoffen. Het gebruik van 150 mg silymarine per dag zou bij dubbelblind studies de leverontgiftende capaciteit verhogen met 70% terwijl de ontgiftingssnelheid na het drinken van alcohol vertienvoudigt. De essentiële olie en de harszuren hebben een galstimulerend en cholagoog vermogen.

Rosmarinus officinalis (Rozemarijn) bezit galstimulerende, spasmolytische en diuretische eigenschappen door de aanwezigheid van fenolzuren.

Gebruik

1 druppel/ kg lichaamsgewicht verdeeld over 3 doses/dag

Samenstelling

bevochtigingsmiddel: glycerine, water, vloeibaar extract van Roomse kamille (Anthemis nobilis L, bloem) (379 mg), vloeibaar extract van duivenkervel (Fumaria officinalis L, bloeiende toppen) (321 mg), gelyofiliseerd extract van boldo (Peumus boldus Molina, blad) (162 mg), gelyofiliseerd extract van artisjok (Cynara scolymus L, blad) (150 mg) gamma-cyclodextrines (117 mg), alfa-cyclodextrines (70 mg), droog extract van mariadistel (Silybum marianum (L.) Gaertn, zaad)(37,50 mg), aroma: essentiële olie van Rozemarijn (Rosmarinus officinalis L, blad) (10,5 mg)

Indicatie

- gal- en leverinsufficiëntie, gal- en leverspasmen, galstenen.

- verteringsmoeilijkheden, braken, hoofdpijn.

- vergiftiging en toxische overbelasting van het bloed.

Contra indicatie

Bij de aanbevolen dosis zijn geen bijwerkingen gekend.
Met voorzichtigheid gebruiken bij gastro-enteritis. Bij langdurige overdosis kan de essentiële olie van Rosmarinus maag- en darmirritatie veroorzaken.
Niet aangeraden bij zwangerschap en lactatie.

Gegevens
CNK3749801
FabrikantenSoria Bel
MerkenSoria
Breedte48 mm
Lengte122 mm
Diepte43 mm
Hoeveelheid verpakking50