Permafoam Classic Sacral 22,5x22,5cm 10 8820120

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

PermaFoam Classic is een hydrofiel polymeer met een driedimensionale schuimstructuur die effectief wondexsudaat kan absorberen en een vochtige wondomgeving kan behouden. De omrande versies (border) hebben ook een lijmrand bekleed met een polyacrylaatlijm.

Gebruik

Het verband moet zo worden aangebracht dat het 1 à 2 cm over de randen van de wond heen steekt.

Hoe groter de wond, hoe meer overlapping nodig is.

Indien nodig kan het verband op maat worden geknipt met een steriele schaar.

De witte kant moet naar de wond toe wijzen en de beige, gladde bovenkant moet van de wond afgekeerd zijn.

PermaFoam® kan worden gefixeerd met fixatietape of een kousverband, afhankelijk van de locatie van de wond.

PermaFoam® classic border wordt met behulp van de zelfklevende randen gefixeerd.

Indicatie

PermaFoam Classic is een steriel, niet-medicinaal polyurethaan schuimverband voor eenmalig gebruik, voor wonden met matige tot zeer zware exsudatie, acute en chronische wonden, zoals veneuze ulcera (beenzweren), decubitus II-IV, diabetische voetzweren, donorplaatsen, schaafwonden en incisies.

De specifieke vorm is geschikt voor behandeling in het sacrale gebied

Contra indicatie

PermaFoam® of PermaFoam® comfort mag niet worden gebruikt op blootliggend bot- of spierweefsel en pezen, voor klinisch geïnfecteerde wonden, schimmelinfecties en 2e- of 3e-graads brandwonden

Gegevens
CNK3960739
FabrikantenHartmann
MerkenHartmann